Biografie

Jan van Bergen ~ drums & vocaal

Jan van Bergen was al van jongs af aan gefascineerd door muziek. Zijn ouders waren beide muziekliefhebbers en er was altijd muziek te horen in hun huis. Op een dag ontdekte Jan de gitaar van zijn vader en hij was meteen gefascineerd. Hij begon te experimenteren en speelde wat hij kon horen. 

Naast gitaar spelen, ontwikkelde Jan ook een interesse in drummen. Hij was gefascineerd door het ritme en de energie die drums met zich meebrengen. Hij kreeg een drumstel en begon te oefenen, eerst met simpele ritmes en later met complexere patronen. Het drumstel werd zijn uitlaatklep, een manier om zijn emoties en energie uit te drukken.

Als tiener begon Jan ook serieus te zingen. Hij ontdekte dat zijn stem ook een instrument was en dat hij er emotie en diepte aan kon geven. Hij begon met het zingen van pop- en rocknummers, maar was altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij begon jazzmuziek te ontdekken en werd verliefd op de vrijheid en improvisatie die het genre met zich meebrengt.

Jan besloot om in bandjes te gaan spelen. Daar kreeg hij de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen als muzikant en zijn liefde voor muziek te verkennen. Op latere leeftijd herontdekte hij zijn passie voor Jazz. Hij leerde over de geschiedenis van de jazz, bestudeerde de groten der aarde en ontwikkelde zijn eigen stijl. Hij werd ondergedompeld in de wereld van improvisatie en leerde om te reageren op de muziek van anderen en zijn eigen stem te laten horen.

Met zijn Jazz vrienden begon Jan van Bergen op te treden in verschillende jazzclubs en op festivals. Hij speelde met vele getalenteerde muzikanten en voelde de magie van het samenspel. Het was alsof ze een taal spraken die alleen zij begrepen, een taal van harmonieën, ritmes en melodieën.

Jan’s muzikale reis bracht hem naar vele podia in Nederland, Belgie en Duitsland. Hij trad op met goede jazzmuzikanten en werd erkend als een getalenteerde en veelzijdige collega. Zijn liefde voor jazzmuziek groeit met elke noot die hij speelt en elke melodie die hij zingt. Hij voelt zich levend als hij op het podium staat en zijn passie deelt met zijn collega muzikanten en het publiek.

Jan van Bergen blijft zijn muzikale vaardigheden verfijnen en zijn horizon verbreden. Hij blijft nieuwe nummers leren, nieuwe technieken en nieuwe samenwerkingen aangaan. Hij gelooft dat jazzmuziek een krachtig medium is dat mensen kan verbinden en emoties kan overbrengen. Voor Jan is jazzmuziek niet alleen een passie, het is ook een manier van leven.

Pieter de Lange ~ contrabas

Pieter startte zijn muzikale carrière in de jaren 60 van de vorige eeuw. Hij bespeelde de basgitaar in verschillende beatorkestjes o.a:  Formation 2-2-1; The Skemps samen met Henny Vrienten †; Sound Specials; The All Stars en Chinchilla. In die tijd werd veel opgetreden in soosclubs en dancings. Langzaam maar zeker kwam Pieter meer en meer met de jazzmuziek in aanraking. 
Hij speelde in verschillende big band’s en andere jazzorkesten waaronder het jazzy amusementsorkest Ebb-Tide waarvan hij 20 jaar deel uitmaakte. 
Dat was de periode dat hij overstapte naar de contrabas. Hij kreeg les van de beroemde bassist Hein van de Geyn. Zijn liefde voor de jazzmuziek groeide en na 11 jaar met het New Orleans Jazztrio The Buddy’s te hebben gespeeld gaat hij nu aan de slag met het Jazz for Fun. Omdat vrijwel akoestisch gespeeld wordt komt zijn contrabas geheel tot zijn recht.  Bij sommige langzame ballads komt ook de strijkstok van pas. 
Pieter speelt ook nog met enkele andere formaties.

Ad Janse ~ trombone & vocaal

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Michaël Breukers ~ accordeon piano

Michaël heeft na een jaar conservatorium (piano en viool) weinig les gehad: de praktijk was zijn school. Hij kreeg privé lessen van Niko Langenhuys en Willem Kuhne. Heeft veel geleerd van 2 jaar drie keer per week optreden met Magic Frankie (Breda). Hij deed veel ervaring op als maestro bij Circus Caprioli en later bij Peer de Graaf. In 2002 tijdens het eerste Tilburgs jiddisj festival starte hij met Albert Siebelink en podium Paradox. Toen richtte hij ook Bargoen: klezmer uit de kleigrond. In coronatijd richtte hij 8daysaweek op. (Beatles, met arrangementen voor trombone en viool) en Sugar To Tea (jump ’n jife, ragtime).

Theo Brok ~ klarinet saxen leiding

Op 23 jarige leeftijd startte Theo zijn muzikale carrière met een studie op klarinet. In de loop der jaren is zijn muzikale interesse verschoven van klassiek naar big band, soul en jazz. Het lidmaatschap als 1e klarinettist van de  Koninklijke Harmonie Orpheus moest eraan geloven. Al jarenlang speelt hij de tenorsax binnen de swingende saxsectie van de Mid West Band.
Van 2004 tot 2011 speelde hij mee in de Groove Machine (een vette soul/funk band met vocals en 3 blazers). 
In oktober 2011 werd, onder zijn leiding, de Jazzy Swing Collection opgericht waaraan hij 10 jaar werkte. In november 2021 is dit orkest opgeheven.
Thans is hij met het Jazz for Fun een nieuwe muzikale weg ingslagen.

Frie Kremers ~ banjo

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.